Het Lichtbaken

Praktijk voor biontologie

INLEIDING

ONDERZOEK

BEHANDELING

WIE WEL...

KOSTEN EN INFO

Onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt gekeken op welke organen in het lichaam verstoringen bevinden. Dit wordt gedaan door middel van metingen op de acupunctuurpunten op handen en voeten. Deze acupunctuur punten zitten aan het eind van de meridianen. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan.

Zo lopen door de duim de meridianen van de longen en het lymfe systeem. Zie onderstaande figuur.

 
  figuren van de acupunctuurpunten op handen en voeten met de bij behorende meridianen.  
  Goed functionerende organen laten zich zien op het beeldscherm door een rechte horizontale lijn en zijn hoorbaar door een gelijkblijvende horizontale toon. Minder goed functionerende organen laten zich zien door een afvallende lijn en een dalende toon. Naarmate de lijn meer of sterker afvalt, is ook het orgaan slechter of zijn er meerdere storingen.

Vervolgens worden op die punten die aangeven een functiestoring te hebben, bekende frequenties van mogelijke stoorfactoren getest. De frequenties die wij testen zijn allemaal de omgekeerde frequentiegolven van storingen, zoals b.v. salmonella.

Omdat twee omgekeerde golven elkaar neutraliseren, wordt de storing door de juiste golf opgeheven en toont zich weer een vlakke horizontale lijn.

Als dit bereikt is weten we dat we de oorzaak van een storing gevonden hebben.

Dit wordt gedaan voor maximaal 8 storingen per keer.

 

Zelfonderzoek

Door goed te luisteren naar je lichaam, kan je ontdekken waar het mis is in het lichaam. Hieronder staan de tijden van de verschillende organen, waarop de organen het actiefst zijn. Dit klinkt misschien een beetje raar. Met de omschakeling van zomer- naar wintertijd of als je naar Amerika gaat, dan gaat de biologische klok op schuiven (jetlag). Dat kost dan een paar dagen.

23.00 01.00 Galblaas
01.00 03.00 Lever
03.00 05.00 Long
05.00 07.00 Dikke Darm
07.00 09.00 Maag
09.00 11.00 Milt / Pancreas
11.00 10.00 Hart
13.00 15.00 Dunne Darm
15.00 17.00 Blaas
17.00 19.00 Nier
19.00 21.00 Bloedsomloop
21.00 23.00 Drievoudige Verwarmer (hormoon systeem)

De orgaanklok geeft belangrijke signalen over welk orgaansysteem een bepaald probleem veroorzaakt. Neem bijvoorbeeld slapeloosheid. De tijd van de galblaas ligt tussen 23.00 en 1.00 uur. Als mensen in die uren niet kunnen slapen, dan is het energie systeem van de Galblaas beschadigd. Als de slapeloosheid aanhoudt tot 3.00uur, dan is ook de Lever aangedaan.

Verder onderzoek

Hieronder staan een aantal punten, waar je over na kan denken, of het iets is wat bij je kan passen, of dat je wat gaat laten staan.

De Planteneter

Boeiend om te zien zijn de filmpjes van Boele P. Ytsma, de Planteneter. Ze zijn te zien op YouTube.

Hij is coach en schrijver, spreker en zwijger, verbinder en versneller, pionier en tochtgenoot, hardloper en planteneter, een luis in de pels van de gevestigde orde. Hij onderzoekt nieuwe werelden en legt verbindingen met oude. Een optimist met oog voor wat pessimisten de realiteit noemen! Deze blog is de opvolger van zijn populaire website Zoekend Geloven. Hij schrijft over wat hem boeit.

Zijn website is : www.boeleytsma.nl

Stichting recht op gezondheid

Over het algemeen ben ik niet zo’n voorstander van het nemen van vitamine preparaten. Ze zijn vaak chemisch en missen de pit. De stichting recht op gezondheid schrijft een stuk over vitamines, wat me wel aan het denken zet:

“In de zomer van 2005 las ik het boek “Censuur” van dokter Lenkei. Ik vond de getuigenissen geloofwaardig. Ik hield ontzettend veel van snoep, vooral van chocolade. Ik at gemiddeld één reep chocolade per dag. Door met dagelijkse regelmaat de vitaminen te nemen verdween mijn verslaving aan zoetigheden. Ik kan nu ook meer aan, op mijn werk. Ik word ook minder snel zenuwachtig. In het algemeen kan gesteld worden, dat ik minder snel moe word en mijn algemene toestand evenwichtig is. Zie: www.rechtopgezondheid.info
De stichting heeft als doel om het publiek te informeren over nieuws op het gebied van gezondheid en bewust te maken van het diverse krachtenveld erom heen.

In Trouw stond:

Het Europese Milieuagentschap trekt aan de bel over hormoon verstorende chemische stoffen die alomtegenwoordig zijn in dagelijkse producten, maar kunnen leiden tot kanker, diabetes en onvruchtbaarheid. Milieuorganisaties, artsen en consumentenverenigingen waarschuwen al jaren voor de schadelijkheid van de stoffen.

De Hoogste Tijd, voor wakkere burgers

Het is de hoogste tijd dat we elkaar informeren over wat er allemaal gaande is in deze tijd van veranderingen en snelle acties van de overheid om onze vrijheden te beperken.
"De Hoogste Tijd" is een maandelijkse nieuwsbrief met onderwerpen die worden aangedragen door burgers en burgerinitiatieven over kwesties die u in de reguliere media meestal niet zult lezen en horen.
Laten we opstaan en duidelijk maken dat we in vrijheid willen leven en zelf over ons lichaam en onze gezondheid willen beschikken.
Dit is een fundamenteel recht dat niet door anderen mag worden geschonden!

www.dehoogstetijd.info

Leef bewust

Leef bewust geeft wekelijks een nieuwsbrief uit met zeer interessante onderwerpen, om ons bij de les te houden en zet ons aan om gezond te leven. Zie: leefbewust.com

Film

Een boeiende film over ons voedsel en de voedingswaarde en de dokters en de chemische industrie en het allerbelangijkste.. wat doet dit met onze gezondheid?
enjoy!!!

http://products.mercola.com/food-matters-dvd/?e_cid=20111003_DNL_FDML_spotlight&source=nl

Ode

In het blad Ode schreef dokter Moolenburgh: “Wees een rebel”. En gaf een tiental tips voor meer grip te krijgen op je welzijn, door gezondheidsgericht te leven.

 1. Drink twee glazen rode wijn per dag
 2. Eet 40 tot 60% van uw voedsel rauw, zo vers mogelijk, en biologisch verbouwd
 3. Eet geen gefermenteerde sojaproducten, zoals sojamelk en tofu, want die remmen de pancreas.
 4. Kauw uw voedsel goed. Dat activeert de enzymen
 5. Ken uw eigen stofwisselingstype en pas uw dieet daarop aan
 6. Negatieve gevoelens zijn zo verslavend als sigaretten, maar veel gevaarlijker.
 7. Geef paracetamol uitsluitend als pijnstiller en zo min mogelijk als koortsremmer.
 8. Loop voor het ontbijt met blote voeten door het gras, want dat laat het lichaam laadt op met heilzame negatieve elektriciteit.
 9. Laat uw huis onderzoeken op verkeerde elektrische velden, die ook het goede zuurstof aantasten.
 10. Bewuste ontspanningstherapie is van groot belang

Bij punt 6.
Paul Tournier laat in zijn boek Radicale Therapie mooi zien, wat de invloed van “in onbalans zijn” met het lichaam doet. Het boek is niet meer te krijgen, maar op internet is wel wat te vinden over deze arts. Het zelfde thema vind je in het boek “De zin van ziek zijn” van de schrijver Dethlefsen en Dalhlke. Paul beschrijft ook wel, hoe je leven weer in balans kan krijgen. Maar een sterker verhaal heeft de christen advocaat Simone Pacot met haar boek ‘Tot in onze diepste diepten’.Ook een goed boek is het boek van Mia Törnblom “wees zelfbewust”. Hoe krijg ik een beter meer eigenwaarde, dat je kan zeggen ”Ik ben goed !”

Bij punt 9.
Hieronder een aantal tips.

 • Doe de magnetron weg. Zie wat de magetron doet met water : www.jankraak-taichitao.nl Zie ook het werk van Masaru Emoto. Hij laat aan de hand van foto's van bevroren water kristallen zien, dat de waterkristallen met water dat beinvloed is geweest door de magnetron, duidelijk minder mooie ijskrisstallen maakt.
 • Bel zo min mogelijk met je mobiel, Draag deze niet op je lichaam, maar doe hem in een tas.
 • Doe de DECT-telefoon weg, ga gewoon weer bellen met een vaste telefoon.
 • Leg een netwerk aan door het huis, voor de computers met internet.
 • Zet je wekkerradio minimaal 1.00 m uit je hoofd vandaan.
 • Neem geen waterbed of elektrisch verstelbaar bed, of trek de stekker er ’s nachts uit.
 • Ga niet op inductiekookplaten koken.
 • Ook matrassen kunnen invloed hebben op je gezondheid, zie www.matras.info .

Wat straling precies doet is lastig te zeggen, maar als de frequentie van straling samenvalt met donkere wolken zoals beschreven bij punt 6 van dokter Moolenburgh, dan kan het heel goed mogelijk zijn dat het schadelijk is voor de gezondheid. Volgens Masaru Emoto is de mens het enige schepsel wat zijn frequentie kan aanpassen.

Daarin tegen heeft lachen een positieve invloed. KANKER HEEFT ER EEN HEKEL AAN. Toch maar meer naar humorfilms kijken.

Hou deze vast: De farmaceutische multinationals zijn er niet op uit om u te helpen, maar om winst te maken.


 

laatst gewijzigd op: 12-03-2014
Biontlogie wordt ook wel phothonen coherentie therapie of biophotonen therapie genoemd.